Ilse Oehlenschlager - Medium

Spirituele/ en Rouwverwerkingswandelingen
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Een dierbare verliezen is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Toch komen we vroeg of laat allemaal hiermee in aanraking.
Ieder gaat er op zijn of haar manier mee om. Soms kunnen er nog onverwerkte dingen in de weg zitten. `Ik heb geen afscheid kunnen nemen` of  `Ik ben nog steeds kwaad op hem!` boosheid, schuldgevoel of een intens gemis en niet meer weten hoe het verder moet.
 
Ilse organiseert afzonderlijk, of als deelprogramma van een spiritueel weekend, rouwverwerkingswandelingen. Deze wandelingen staan vaak in een thema, bijvoorbeeld; Loslaten, Vergeven, Schuldgevoel.
 
Na een stuk gewandeld te hebben, neemt Ilse de deelnemers d.m.v. een diepe geleide meditatie mee naar het stuk met betrekking tot de overleden dierbare.
 
Daarna kan bijvoorbeeld een brief geschreven worden aan de dierbare overledene. Vaak wandelen we nog een stuk in stilte met als symbool voor de dierbare overledene een steen. Je wandelt dus als het ware mét de dierbare overledene.
 
 
 
Foto: Voorlezen brief aan overledene
 
Vervolgens volgt het meest emotionele stuk vaak van de wandeling. De dierbare overledene en alle emoties die je graag kwijt wilt, weer proberen los te laten. Dit gebeurd door de steen (symbolisch voor de dierbare overledene), achter te laten bij een boom in de natuur. Vaak mét de brief aan de overledene erbij.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto: Loslaatceremonie
 
Het is duidelijk dat zoiets wel enige nazorg behoeft. Ilse zorgt er dan ook altijd voor dat er ruimte is voor emoties en ervaringen te delen. Vaak wordt er na afloop even ergens een bakje koffie of thee gedronken. De herkenning van elkaars verhalen, verdriet en ook vrolijke herinneringen, maakt dat een ieder weer een stukje lichter naar huis gaat!
 

Foto: Napraten met elkaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LET OP! De eerst volgende rouwverwerkingswandeling is in de lente 2017, data volgt nog!  Locatie het bos in Hilversum!
De wandeling zal in het teken staan van `KIEZEN VOOR JEZELF`.
Deelname gratis!

 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint